Verhuur

Ervaar de ElliptiGO voor een uur of zelfs een maand in je eigen tempo

Verhuur ElliptiGO 8C 

Wil je er een keer op uit met de ElliptiGO of kun je hem wel een paar weken gebruiken, voor het herstel van een blessure bijvoorbeeld? Dan kun je bij ons een ElliptiGO 8C huren. Doe je dat een dag of langer dan kunnen we hem zelfs bij je thuis brengen. Wij verhuren in Noord-Holland en omgeving

‘Een Elliptigio huren voor een dagje Zandvoort met een aantal vrienden lijkt me wel wat!’

– Ard

Wat kost het huren van een ElliptiGO?

  • 27,50per/dagdeel
  • 9.00 – 12.00 / 13.00 – 16.00 / 19.00 – 21.00
  • 40per/dag
  • 9.00 – 16.00
  • 70per/weekend
  • zaterdag 9:00 – zondag 16:00

Veel gestelde vragen

Waar kan ik rijden met de ElliptiGO?

De ElliptiGO komt helemaal tot zijn recht op verharde wegen en paden. Een stevig schelpenpad kan ook nog worden bereden. Zandpaden en andere losse ondergrond is niet het terrein voor de ElliptiGO. Het belangrijkste is dat de rails van de voetpedalen namelijk vrij blijven van zand en schelpen voor een vloeiende voortbeweging.

De ElliptiGO is in elke omgeving, rustig of druk, te gebruiken. Door de vrij hoge rechtopstaande houding ben jezelf veel beter zichtbaar in het verkeer en het grote voordeel voor jezelf is dat je veel meer kunt zien dan anderen.

Hoe bereid ik me voor op een rit?

Het belangrijkste is dat je er heel veel zin in hebt. Je hoeft niet per se een goede conditie te hebben. Jij bepaalt het tempo! Iedereen die gewoon kan fietsen en makkelijk op en af kan stappen, kan op een ElliptiGO rijden. Het is wel fijn om lichte, makkelijk zittende kleding en schoenen te dragen.

De eerste 5 minuten zullen misschien wat onwennig zijn, maar je krijgt altijd een duidelijke instructie vooraf. Daarna is het vooral genieten van het gevoel en het overzicht dat je hebt door de staande houding.

Wat gebeurt er als ik pech heb met de ElliptiGO?

De ElliptiGO is een stevig en robuust apparaat, maar het kan natuurlijk voorkomen dat er iets mis gaat. Dan wil je zo snel mogelijk weer op weg. Daarom krijg je van ons een bandenreparatie-set en een multitool mee. Deze kunnen worden opgeborgen in een tasje wat op de ElliptiGO zit. Wij vragen je om bij een storing of defect zo snel mogelijk zorg te dragen voor herstel. Als je dit niet kunt (laten) doen, neem je contact op met Bike Anders en zoeken we naar een juiste oplossing. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn voor materiaal en arbeid die ten laste komen aan de huurder.

Wat wordt er van mij als huurder verwacht?

Uiteraard gaan we ervan uit dat de huurder er alles aan doet om goed voor de ElliptiGO te zorgen. Dat doe je door rekening te houden met de volgende voorwaarden:

  • Gebruik de ElliptiGO uitsluitend op verharde wegen. Schelpenpaden zijn ook verharde wegen. Vermijd zandwegen en stel de ElliptiGO ook niet bloot aan zeewater. Komt er toch vuil of zand op de rails van de voetpedalen, dan verhelp je dat het makkelijkst door het schoon te spuiten met lucht. Heb je die mogelijkheid niet, gebruik dan een droge doek. Smeer de rails en de wieltjes niet in met smeermiddel of olie.
  • Parkeer op een manier dat je anderen niet hindert en waar je er zicht op houdt. Zet de ElliptiGO op slot met de bijgeleverde sloten wanneer je ergens parkeert. Maak het daarbij ook vast aan een paal, boom of hek zodat de ElliptiGO niet meegenomen kan worden.
  • Bike Anders adviseert je om een helm te dragen bij het rijden op een ElliptiGO. Bij de verhuur is een helm inbegrepen. Uiteraard mag je ook je eigen helm gebruiken.

De volgende handelingen zijn niet toegestaan:
1. Het uitlenen of anderszins ter beschikking stellen aan derden
2. Het deelnemen aan wedstrijden
3. Geen stunts, of gebruik in halfpipes of vergelijkbare banen
4. Het op- en afrijden van trottoir en of stoepranden
5. Het optillen van de ElliptiGO aan de aandrijfarmen en/of voetsteunen

Is mijn gehuurde ElliptiGO verzekerd?

De ElliptiGO’s zijn niet verzekerd voor schade of diefstal. Als huurder ben je dus aansprakelijk om de ElliptiGO in de juiste staat te retourneren bij Bike Anders. Als huurder krijg je altijd een beugelslot (achteras) en kabelslot mee, zodat je de ElliptiGO ook aan elkaar of aan een paal kunt vastzetten. Als borg dien je een geldig ID-bewijs in te leveren. Indien de fiets verdwenen, gestolen of beschadigd is betaalt de huurder de dagwaarde of herstelwaarde van de fiets aan Bike Anders.

Heb je vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen