Over Bike Anders

Van zittende werknemer, naar ondernemer in beweging

‘Het moet echt helemaal anders!’

Dit realiseerde ik me een paar jaar geleden. Ik had al ruim 20 jaar een zittend beroep in de logistiek en kreeg te maken met serieuze nekklachten als gevolg van een aanrijding. Dat belemmerde me echt in het dagelijks leven. Ik was fervent hardloper, maar dat was door de pijn niet meer vol te houden. Daar ging mijn uitlaatklep.

Als alternatief kocht ik een sportfiets om zo toch in beweging te blijven. Ik paste de fiets zelfs aan zodat ik meer rechtop kon zitten om mijn nek en polsen te ontlasten. Maar vaak kreeg ik na een half uurtje trainen toch alweer last. Ik moest stoppen voordat ik de kans kreeg om echt conditie op te bouwen.

Op een dag kwam de oplossing voor mijn problemen zomaar op mijn pad; een goede vriend liet me de ElliptiGO zien. We maakten samen een prachtige rit langs de Amstel richting Uithoorn. Het landschap trok snel aan ons voorbij en we genoten een paar uur van de mooie uitzichten. Een paar uur! Want ik had helemaal geen last van mijn bestaande klachten! Je kunt je vast voorstellen dat ik meteen verliefd werd op dit nieuwe apparaat; ‘Dit is het!’

Natuurlijk had ik het daarbij kunnen houden. Mijn probleem was opgelost; ik kon weer pijnvrij sporten en had er nog plezier in ook. Maar dat zittende beroep zat me nog steeds in de weg. Daarbij belastte ik toch weer mijn nek. Bovendien zijn er nog veel meer mensen die baat kunnen hebben bij deze nieuwe vorm van bewegen.

De pioniersgeest die ik van mijn ouders heb meegekregen (zij maakten in de jaren 70 hun droom waar in een nog kale Flevopolder) deed mij een drastisch besluit nemen: ik nam ontslag en startte mijn eigen bedrijf; Bike Anders.

Want wat is er nu heerlijker dan dagelijks in beweging zijn en doen wat ik leuk vind? Met een product waar ik honderd procent achter sta? Mijn doel is om mensen, van jong tot oud, enthousiast te maken voor de ElliptiGO en uiteindelijk als ambassadeur voor het merk te zien rondrijden in ons prachtige Noord-Hollandse landschap.

Ik geloof in de ElliptiGO omdat ik weet wat het mij heeft gebracht; ik beweeg anders, ik werk anders, ik leef anders. Dat gun ik anderen ook; een fit lijf en een leven vol energie en positiviteit. Het is voor mij echt van meerwaarde dat ik daarin een bijdrage mag leveren.

Hartelijke groet,

Pieter Zwaneveld

 

Nieuwsgierig naar hoe het rijdt?

Probeer de ElliptiGO vrijblijvend uit.