ElliptiGO

Een combinatie tussen hardlopen, fietsen en de crosstrainer

Wat is de ElliptiGO?

‘Een crosstrainer op de weg’, ‘een stepfiets’ of een ‘een hardloopfiets’, zo typeren de mensen die de ElliptiGO voor het eerst gebruiken. Niet zo gek dat het moeilijk onder woorden te brengen is, want het is inderdaad vernieuwend en anders.

Het is in feite een combinatie tussen hardlopen, fietsen en de crosstrainer. Waarbij je de nadelen van deze sporten lekker achterwege laat en vooral gebruik maakt van de voordelen; low-impact qua belasting, high impact qua work-out. En dat lekker in de buitenlucht, met een flinke vaart zodat je ook nog wat moois ziet onderweg.

Misschien is het in het begin even wennen op de ElliptiGO, maar zoals de eerste gebruikers zeggen; ‘je hebt de slag al snel te pakken.’ De ElliptiGO is geschikt voor ieder sportief niveau en te gebruiken voor jong en oud; kinderen vanaf 10 jaar of groter dan 145 cm, maar ook zeker ouderen die nog makkelijk op en af kunnen stappen, kunnen genieten van een heerlijke rit..

Nieuwsgierig naar hoe het rijdt?

Probeer de ElliptiGO vrijblijvend uit.

Wat is Elliptisch fietsen?

De ElliptiGO simuleert eigenlijk de hardloopbeweging, maar dan op wielen en dus zonder schokbelasting op je gewrichten. Je staat rechtop en maakt een elliptische beweging met je benen. Een natuurlijke houding die vriendelijk is voor je nek, rug, heupen, knieën en enkels.

Je maakt de work-out zo intensief als je wilt door zelf de weerstand te bepalen met een geschikte versnelling. Je werkt zo niet alleen aan je conditie maar ook aan het versterken van je core, zonder risico op blessures.

Het is niet voor niets dat de ElliptiGO ook door topsporters wordt gebruikt als aanvulling op hun training. Maar ook andere sportievelingen en recreanten zijn enthousiast; op de ElliptiGO sta je relatief hoog en je kunt met gemak grote afstanden afleggen, wat de rit alleen maar leuker maakt.

Nieuwsgierig naar hoe het rijdt? Kijk eens bij ElliptiGO uitproberen of doe mee aan een groepstraining

De Modellen 

Stand up bike modellen

Responsief, wendbaar en snel: onze nieuwe Stand-Up-Bikes, voor de weg en off-road. De SUB biedt een leuke, pittige full- body workout in minder tijd en je verbrand 33% meer calorieën dan op een traditionele fiets. Je rijdt met de vertrouwde fiets pedaalslag, maar zonder nek-, rug- en zadelpijn.

Long-stride modellen

De fijne, hardloopachtige elliptisch beweging van de ElliptiGO 8C en 11R levert een ultieme workout met minimale impact voor het hele lichaam. De meest populaire elliptische fiets voor de professionele atleet, fitness fanatiekeling en recreatieve sporter. Je maakt de work-out zo intensief als je wilt.

“Het is nieuw en goed voor de conditie. Het is intensiever dan fietsen en prettiger dan
hardlopen.” – Wouter

Wat biedt de ElliptiGO in vergelijking met andere sporten?

Hardlopen

  • Veel minder impact op je gewrichten en spieren omdat er geen sprake is van schokbelasting maar van een soepele beweging.
  • Uitermate geschikt als aanvulling op een hardlooptraining omdat je zo sneller conditie en kracht kunt opbouwen.
  • Het beste alternatief voor gestopte hardlopers omdat je toch in de buitenlucht bent en op zoek kunt gaan naar die ‘Runners High’, oftewel de endorfine-boost.

Fietsen

  • Nooit meer zadelpijn! En veel minder druk op je nek, schouders, armen en polsen.
  • Een efficiëntere training door de staande houding; je kunt tot 33% meer calorieën verbranden.
  • Elliptisch fietsen is in tegenstelling tot gewoon fietsen een gewicht dragende training, waardoor het ook een positieve invloed heeft op de botdichtheid.

Sportschool

  • Geen benauwde zaal meer of wachten op je beurt; lekker naar buiten wanneer je wilt!
  • Het hele gezin kan ervan genieten omdat de paslengte en stuurhoogte instelbaar is.
  • Een effectieve en efficiënte training omdat rijden op de ElliptiGO ook tevens een balans oefening is; je traint naast je benen ook je core.

Nieuwsgierig naar hoe het rijdt?

Probeer de ElliptiGO vrijblijvend uit.